ANTWERPEN STEDENTRIP

De stad Antwerpen is één van de populairste stedentrip bestemmingen voor de Nederlandse toeristen. Jaarlijks gaan honderdduizenden landgenoten voor een dag, een weekend of langer naar Antwerpen. De kracht van Antwerpen zit hem onder andere in het feit dat de stad net over de grens met Nederland ligt en mede daardoor goed en goedkoop bereikbaar is. De sfeer van de stad is voor velen echter doorslaggevend voor een tripje naar de Scheldestad. Hoewel het in heel veel opzichten vertrouwd lijkt, omdat de gesproken taal lijkt op de onze en je best veel landgenoten en Nederlandse winkels ziet, is het toch ook weer anders, toch een stukje buitenland net over de grens.

Wat, waar, wanneer?

Of je nou één dag of langer naar Antwerpen wil gaan, het is belangrijk om op de juiste dag en in de juiste periode te gaan. Wie wil gaan winkelen in Antwerpen, die doet dat het beste niet op het moment dat er een koopzondag in Antwerpen is. Dan is het vaak zeer druk in Antwerpen. De maandagen en dinsdagen zijn over het algemeen de fijnste dagen om te shoppen in Antwerpen.

Wie vooral niet in een hectische uitverkoop terecht wil komen laat de maanden januari en juli links liggen, terwijl koopjesjagers juist aan het begin van die maanden moeten komen shoppen. Wie musea wil bezoeken moet op maandag beter wegblijven, omdat dan de meeste musea hun rustdag hebben.

Wie Antwerpen wil bezoeken kan dat eigenlijk het hele jaar doen, maar de stad is in de periode maart/april tot en met oktober het aantrekkelijkste. Reden hiervoor zijn de vele terrasjes en de zon die in samenspel met de aanwezige bomen en parken zorgen voor een sfeervolle setting. In de wintermaanden oogt de stad grijs en zelfs een beetje somber.

Antwerpen in één dag

Het gros van de Nederlandse toeristen kiest ervoor om Antwerpen in één dag te bezoeken. De website www.in12uur.nl biedt leuke verhalen over hoe je bestemmingen in één dag kunt  bezoeken. Hierbij gebruiken ze verschillende thema’s, zoals ‘met kinderen’, ‘highlights’ en ‘een andere kant van…’. Ook voor Antwerpen zijn er verhalen geschreven over hoe je een dag in Antwerpen in kunt vullen. Op Antwerpen in 12 uur lees je de Antwerpen verhalen.

Overnachten

Wie een slaapplaats in Antwerpen zoekt kan terecht bij meer dan honderd hotels, pensions, hostels en bed-and-breakfasts verspreid over de stad. De meeste hotels zijn niet erg luxe of trendy, maar behoren tot de categorie eenvoudig tot middenklasse. Helaas zijn de meeste hotels gesitueerd in het voormalig populaire gebied rondom het Centraal Station en de Keyserlei, terwijl je de mooiste wijken en straten zich juist bevinden op plekken waar relatief weinig hotels te vinden zijn. Ook in de buurt van het Sportpaleis is het aanbod vrij krap.

Hotel boeken

Wie een hotel in Antwerpen wil boeken, die kan kijken in het aanbod van de volgende gerenommeerde hotelsites:

booking.com – dé hotelboekingssite met honderden hotels in Antwerpen
trivago.nl – vergelijk de prijzen van hotels in Antwerpen

Let op!

Waar je op moet letten bij het boeken van een hotel of een stedentrip is wat er wel en niet inbegrepen zit in de prijs en je moet de prijzen van de verschillende aanbieders onderling goed met elkaar vergelijken. Een prijs per persoon per nacht is heel wat anders dan per kamer en let ook goed op of alle belastingen en toeslagen inbegrepen zijn.