ANTWERPEN TIP 3: CULINAIR ANTWERPEN

Antwerpen is een stad waar genieten centraal staat en daar hoort de inwendige mens zeker bij. In België kun je sowieso al uitstekend uit eten, dus ook in Antwerpen vind je volop mogelijkheden voor een culinaire verwennerij. Naast een aantal uitstekende restaurants vind je ook hier eetgelegenheden waar de kwaliteit en/of smaak van de geboden producten niet goed zijn.

Helaas hebben we niet het budget om elk restaurant of eetcafé in Antwerpen te bezoeken, dus een compleet overzicht van goede restaurants kunnen we niet geven. Op allesoverAntwerpen.nl vind je recensies van de redacteuren van een redelijk verschillende restaurants in Antwerpen. Natuurlijk kun je de ervaringen van gasten op reviewsites zoals Tripadvisor vinden of foodblogs bezoeken voor de nieuwste culinaire adresjes in Antwerpen.

Lekkernijen

Niet alleen voor uit eten moet je in Antwerpen zijn, je vindt hier ook andere lekkernijen. Beroemd is de chocolade van Chocolatier Burie. Niet typisch Antwerps, maar wel erg lekker zijn de chocolades en bonbons van Neuhaus. M

Een echte Antwerpse lekkernij is het Antwerpse handje, dat zowel van chocolade als van koek gemaakt wordt. Als je iets Antwerps mee wilt nemen naar huis is dat een leuk én lekker aandenken.

Lekkernijen

Vlaamse fritten

Als je echte Vlaamse patat / friet / fritten wilt eten dan kun je dat natuurlijk uitstekend in Antwerpen. Veel Hollanders denken dat je op de hoek van elke straat een frietkot of snackbar tegenkomt, maar dat is niet waar. Belgen eten helemaal niet zoveel friet als er beweerd wordt, want de Nederlander eet gemiddeld op jaarbasis meer friet dan de Belg. Wie waar dan ook in Antwerpen een bak frieten haalt, zal zelden teleurgesteld zijn in de smaak van de goudgele staafjes. Houd er rekening mee dat een kleine bak patat in België te vergelijken is met minimaal een middeltje in Nederland en dat men ook met de mayonaise vrij scheutig is.

Frituur Number 1

De populairste frituur van Antwerpen onder de toeristen is Frituur Number 1. Waar de meeste toeristen erg te spreken zijn over de frieten van Number One, zijn de meeste lokale mensen dat een stuk minder. Wie op zoek gaat naar meningen over deze frituur die alle dagen van het jaar 24 uur per dag open is zal zien dat je regelmatig de opmerkingen “arrogant personeel”, “te duur” en “kleffe friet” tegenkomt. Persoonlijk vinden we de friet van Frituur Number One goed te eten, maar in vergelijking met andere ervaringen in België en Antwerpen middelmatig en niet top. De arrogante houding van het personeel is iets wat we zeker kunnen beamen. Laat je echter niet tegenhouden door de norsheid van de frietenbakker en probeer het zeker zelf eens uit en vel je eigen oordeel.

Restaurants

Antwerpen kent een grote verscheidenheid aan restaurants. Op de Antwerpen restaurants startpagina vind je een overzicht van restaurants ingedeeld naar keuken.

Terras