ANTWERPEN TIP 7: BIOSCOOP

Wat heel veel Nederlanders (en Belgen) doen bij een bezoek aan Antwerpen is een filmpje pakken. Bioscoopbezoek is één van de populairste bezigheden onder de Antwerpen bezoekers.

Megabioscoop Kinepolis

Dé cinema van Antwerpen is de 24 zalen tellende megabioscoop Kinepolis. Deze maar liefst 24 zalen tellende bioscoop valt onder de Kinepolis groep en behoort wat betreft beeld, geluid en comfort tot de topbioscopen in de wereld. Nier voor niets rijden veel Brabanders en Zeeuwen “eventjes” naar Antwerpen om naar de film te gaan in plaats van de bioscoop in hun eigen woonplaats of directe omgeving te bezoeken.

Kinepolis ligt aan de Groenendaallaan in het noorden van Antwerpen, op een steenworp afstand van de afrit Antwerpen-Merksem aan snelweg E-19. In het weekeinde, vooral op zaterdagavond, kan het erg druk zijn met auto’s en is het vanaf de afrit vaak file rijden.

Om zeker te zijn van een bepaalde voorstelling en plaats kun je het beste vooraf via internet je tickets kopen en afdrukken. Voorkomt je wachttijd in de bioscoop en je bent er zeker van dat je je favoriete film kunt zien.

Kinepolis

UGC Cinema

Voordat de bovengenoemde megabioscoop Kinepolis haar deuren opende was de UGC Cinema in het centrum dé bioscoop van Antwerpen. Gelegen nabij het Centraal Station en vroeger midden in het bruisende Antwerpse uitgaansleven was het voor velen heel normaal om eerst hier naar de film te gaan voordat men de kroeg of disco indook.

De UGC bioscoop is na de komst van Kinepolis verbouwd om mee te kunnen gaan met de moderne tijd. Wie echter van een optimale beleving houdt moeten we aanraden om toch de moeite te nemen om naar Metropolis te gaan. Wie wat minder kieskeurig is, heeft aan de centraal gelegen UGC cinema voldoende en kan zich daarna direct in het uitgaansleven in de binnenstad gooien.

UGC Cinema

Openluchtbioscoop

Antwerpen kent geen permanente openluchtbioscoop, maar in de zomermaanden wordt er in het kader van de Zomer van Antwerpen een openlucht cinema langs de Schelde gecreëerd. Ter hoogte van de voetgangerstunnel kun je vrijwel iedere avond tijdens de Zomer van Antwerpen gratis films kijken in de openluchtbioscoop.

Verwacht niet dat er elke avond een recente blockbuster gedraaid wordt, ook voor de kleinere en vaak minder toegankelijke films is een plaatsje gereserveerd in het programma. Een programmering is te vinden op de website van de Zomer van Antwerpen.