ANTWERPEN TIP 8: EVENEMENTEN

Antwerpen is een bruisende stad waar bijna altijd wel wat te doen is. Naast het uitgaansleven, theaters, bioscopen, concerten, winkels, restaurants en andere vormen van vertier is er in de stad vrijwel altijd wel wat te doen.

Hier vermelden we een aantal evenementen die ook voor toeristen interessant zijn.

Zomer van Antwerpen

Ieder jaar staat de stad Antwerpen in het teken van de Zomer van Antwerpen. Twee maanden vol met zomers entertainment in allerlei vormen. Zo is er een openluchtbioscoop, een speciale zomerbar, een circus en kun je vanaf een prachtige locatie de zonsondergang bekijken.

Op diverse locaties zijn er speciale theater- en muziekvoorstellingen die onder dit fantastische feest vallen. Ieder jaar is de Zomer van Antwerpen een groot succes, of het weer nou wel of niet zomers is.

Kerstmis in Antwerpen

De weken voor Kerstmis is Antwerpen volledig in kerstsferen. In de historische binnenstad staat de speciale Kerstmarkt, op het Steenplein een winterse schaatsbaan en de winkelstraten zorgen met sfeerverlichting en speciale koopzondagen in december voor het nodige winkelplezier rondom de feestdagen. Kerstmis in Antwerpen zorgt voor een flinke toeristische impuls. Gedurende de hele maand december komen Nederlanders massaal naar Antwerpen, met de Antwerpse kerstmarkt als belangrijkste attractie.

Kerstmis in Antwerpen

Vogelenmarkt

Elke zondagochtend is er op en rondom het Theaterplein de welbekende Vogeltjesmarkt, waar naast vogels vooral normale handelswaar en wat antiek verkocht wordt.
De Vogelenmarkt is volgens Antwerpenaren niet de mooiste of beste markt, maar wel écht Antwerps. Iedere zondag komen Nederlanders nog steeds in vrij grote aantallen naar de Vogelenmarkt. Het maakt overigens niet uit of het een feestdag is, de Vogelenmarkt gaat iedere zondag door.

HANDIG:
5 dingen die je moet weten over de Vogelenmarkt

Vogelenmarkt

Kermis: de Sinksenfoor

Het Pinksterweekeinde betekent in Antwerpen het begin van de grootste kermis van de stad: de Sinksenfoor. Op Spoor Oost kunnen jong en oud dan 6 weken lang genieten van attracties, speeltoestellen en de typische kermislekkernijen zoals wafels, hamburgers, smoutebollen en zuurstokken.

De Sinksenfoor biedt plaats aan ongeveer 150 attracties en horecagelegenheden, wat meer dan voldoende is voor een hele middag of avond plezier. Vanwege de beperkte parkeermogelijkheden rond de 150 attracties en horecagelegenheden kun je het beste de auto elders parkeren en met het openbaar vervoer of Velo verder reizen naar de Sinksenfoor.

Sinksenfoor

Antwerpen Proeft

Voor Bourgondiërs is Antwerpen Proeft het leukste evenement dat in Antwerpen te bezoeken valt. In het voorjaar wordt dit grote culinaire festijn gehouden waarbij men drie dagen lang voor een laagdrempelig bedrag kan proeven van de lekkernijen van restaurants uit Antwerpen en omgeving. Antwerpen Proeft wordt gehouden in de Waagnatie, aan de noordkant van het centrum van Antwerpen.