GELD

Betalen in Antwerpen? Geen probleem. De munteenheid van België (incl. Antwerpen) is de euro (€), net als in Nederland.

Met de bankpas betalen

De tijd dat je vooral met contant geld moest betalen, ligt ook in Antwerpen inmiddels achter ons. Met de pinpas kun je op de meeste plekken in Antwerpen betalen. Veel winkels, restaurants en hotels accepteren ook de bekende creditcards zoals Mastercard en Visa. Bedrijven in Antwerpen geven de voorkeur aan betalingen met de pinpas. Dat is vanwege de hogere transactiekosten die de creditcardmaatschappijen meestal in rekening brengen.

Contant geld opnemen

Wil je in Antwerpen contant geld uit de geldautomaat halen? Dat moet toch wel te doen zijn. Je zult in Antwerpen geen geldautomaat op iedere straathoek tegenkomen, maar er zijn er voldoende om jou in je behoefte aan verse eurobiljetten te voorzien.

Prijzen

Het prijsniveau in Antwerpen lag tot de invoering van de euro voor veel zaken waar toeristen mee te maken krijgen op een redelijk hoog niveau. Na de invoering van de euro zijn de prijzen van onder andere alcoholische dranken en maaltijden ongeveer gelijk geworden met de Nederlandse prijzen. In vergelijking met onze hoofdstad Amsterdam steekt Antwerpen er zelfs positief uit.

Kleding, elektronische artikelen en speelgoed zijn ongeveer gelijk geprijsd als bij ons. Levensmiddelen en drogisterijartikelen zijn gemiddeld iets duurder dan bij ons, maar daar heb je als toerist weinig last van.

Goedkoper dan bij ons is zijn de benzine en rookwaar. De benzineprijzen liggen gemiddeld een stukje onder onze prijzen, wat te danken is aan een lagere belastingdruk op brandstoffen.